VOLKSWAGEN VE ZONGULDAK
WOLKSVAGEN ZONGULDAK'A YAKIŞIR

 Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (ZESOB) Başkanı Muharrem Coşkun’un yaptığı açıklamanın mayası güzel tuttu... Özetle “ Wolksvagen Zonguldak’a yakışır” şeklinde açıklama yapan Coşkun’un peşinden çok sayıda açıklama geldi. Özellikle Ak Parti Zonguldak milletvekilleri Polat Türkmen, Hamdi Uçar ve Ahmet Çolakoğlu’nun konuya duyarlı olması son derece olumlu karşılanıyor. Muharrem Coşkun, milletvekillerine teşekkür etti, siyaset makamlarının çözüm noktasında birinci derecede önemli olduğunu söyledi. Eğer Alman Wolksvagen firmasının Türkiye’de otomobil fabrikası kurmak niyeti gerçeğe dönüşürse, Muharrem Coşkun’un söylediklerinin hem Ankara’da Hükümet makamlarına, hem de firma yetkililerine iyi anlatılması gerekiyor. Zonguldak “üretim kültürü” ile yoğrulmuş bir şehir... Bu kültürün içinde “makine üretim kültürü” de çok önemli yer tutuyor. Merkez Atölyesi geleneğinden gelen makine üretim kültürü ile birlikte ZESOB İşletmelerüstü Eğitim Merkezi’nde metal kalıpçılıktan tutun da, pek çok mekanik üretimi gerçekleştiriliyor. Olanak sağlandığı takdirde bu merkezde her türlü makine araç ve gereç üretimi yapılabileceğine ilişkin iddialı açıklamalar da bulunuyor. Erdemir ve Kardemir yanıbaşımızda... Kara, deniz, hava ve demiryolu ulaşımı mevcut... Filyos Limanı, ülkemizin en büyük limanlarından biri halinde inşa ediliyor. Kısaca, otomobil fabrikası için bütün koşullar mevcut... Sadece, bu konuda Zonguldak’ın talep ve iradesinin güçlü bir şekilde yansıtılması gerekiyor.

*** Önceden güçlü bir lobi oluşması için Ankara’da önemli mevkilerde siyasetçi ve bürokratlarımızın olması gerektiği söylenirdi. Ankara’da Sayın Köksal Toptan var... Şu anda Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi... Ankara’da Sayın Yüksel Kocaman var... Ankara Cumhuriyet Başsavcısı... Ankara’da Sayın Saadet Oruç var... Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı... Ankara’da daha pek çok önemli ismi arayıp bulabiliriz. Şunu söylemekle yetinelim... Yukarıda sayılan isimlerle Zonguldak Ankara’ya her zamankinden çok daha yakın...

*** ZESOB Başkanı Muharrem Coşkun’un açıklamaları, bu ilin geleceğini düşünen herkesin sahip çıkması ve desteklemesi gereken açıklamalar... Böylesine büyük bir yatırımın Zonguldak’a gelmesi halinde sağlayacağı ekonomik ve sosyal katkı (istihdam) düşünülürse, Zonguldaklı siyasetçi, bürokrat ve STK temsilcilerinin, özetle bu şehrin söz ve karar sahibi insanlarının yoğun bir çaba göstermeleri gerektiği aşikar... Muharrem Coşkun yolu açtı, hepimize bu yoldan yürüyüp sonuca ulaşmak için çaba göstermek düşüyor.

 http://www.yeniadimgazetesi.com/wolksvagen-ve-zonguldak-makale,1342.html

Yeni Adım Gazetesi

Haber Eklenme Tarihi : 2.07.2019